Gustavo Molina has a degree in Food Engineering at University of Maringá (UEM - Maringá, PR), earned his master degree and PhD in Food Science at the University of Campinas (UNICAMP - Campinas, SP). Part of his doctoral PhD research was conducted at Université Blaise Pascal (Clermont-Ferrand, France). He conducted his Post-Doctor research at Université Grenoble Alpes (Grenoble, Fraça). He is currently Professor at the Institute of Science and Technology (UFVJM - Diamantina, MG). He has experience in the area of Food Engineering, with emphasis in Food Science and Technology, working mainly in the subjects of industrial biotechnology and bioprocesses.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Maringá (UEM - Maringá, PR), Mestrado e Doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (Unicamp - Campinas, SP), com estágio de Doutorado na Université Blaise Pascal (Clermont-Ferrand, França) e Pós-Doutorado na Université Grenoble Alpes (Grenoble, França). Atualmente é professor do curso de Engenharia de Alimentos do Instituto de Ciência e Tecnologia da UFVJM (Diamantina, MG). Possui experiência na área de Engenharia de Alimentos, com ênfase em Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente nos temas de biotecnologia industrial e bioprocessos.