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Luís Roberto Batista

Graduated in Chemistry Full Degree from the Federal University of Mato Grosso do Sul (1997), Master's degree in Food Sciences from the Federal University of Lavras (2000), PhD in Food Sciences from the Federal University of Lavras (2005) and postdoctoral RIKILT (Institute of Food Safety - Wageningen University/Netherlands). He is currently a Full Professor at the Department of Food Science at the Federal University of Lavras (UFLA). He was Head of the Department of Food Science at UFLA (2016-2020). Research and Technological Development Coordinator at the Lavras School of Agricultural Sciences - ESAL/UFLA (2020). Founder and Curator of the Microorganism Culture Collection of the Department of Food Science at UFLA. Member of the Executive Board of the Latin American Federation of Cultural Collections (FELACC:2018-2020) and Vice-President of FELACC (2021-2023). Member of the Board of the Brazilian Society of Mycology (2019-2022). Leader of the Research Group: Mycotoxins and Food Mycology. Project coordinator at PROTAX - Training Program in Taxonomy/CNPq (2015-2018) and at PPM - Researcher Mineiro Program/FAPEMIG (2016-2018 and 2021-2023). Member of the Brazilian Technical Commission for Vine and Wine (CTBVV)/ International Organization for Vine and Wine (OIV) - Microbiology. Permanent advisor in the graduate programs in Food Science and Agricultural Microbiology at UFLA and Co-advisor in the Agrochemistry (UFLA) and Pharmaceutical Sciences (UFJF) programs. He has experience in the area of Food Science and Technology, with emphasis on Food Microbiology, working mainly on the following subjects: Mycotoxins and Identification of toxigenic fungi in food, Food Hygiene and Safety, Microorganism Culture Collection. CNPq Research Productivity Scholarship - Level 1D
Possui graduação em Química Licenciatura Plena pela Universidade Federal de Mato Grosso do Sul (1997), mestrado em Ciências dos Alimentos pela Universidade Federal de Lavras (2000), doutorado em Ciências dos Alimentos pela Universidade Federal de Lavras (2005) e pós-doutorado pelo RIKILT (Institute of Food Safety - Wageningen University/Holanda). Atualmente é professor Titular no Departamento de Ciência dos Alimentos da Universidade Federal de Lavras (UFLA). Foi Chefe do Departamento de Ciência dos Alimentos na UFLA (2016-2020). Coordenador de Pesquisa e Desenvolvimento Tecnológico da Escola de Ciências Agrárias de Lavras - ESAL/UFLA (2020). Fundador e Curador da Coleção de Cultura de Microrganismos do Departamento de Ciência dos Alimentos da UFLA. Membro da Diretoria Executiva da Federação Latino-americana de Coleções de Cultura(FELACC:2018-2020) e Vice-Presidente da FELACC (2021-2023). Membro da Diretoria da Sociedade Brasileira de Micologia (2019-2022). Líder do Grupo de Pesquisa: Micotoxinas e Micologia de Alimentos. Coordenador de projeto no PROTAX - Programa de Capacitação em Taxonomia/CNPq (2015-2018) e no PPM - Programa Pesquisador Mineiro/FAPEMIG (2016-2018 e 2021-2023). Membro da Comissão Técnica Brasileira da Vinha e do Vinho (CTBVV)/ Organização Internacional da Vinha e do Vinho (OIV) - Microbiologia. Orientador Permanente nos programas de pós-graduação em Ciência dos Alimentos e Microbiologia Agricola da UFLA e Co-orientador nos programas de Agroquímica (UFLA) e Ciências Farmacêuticas (UFJF). Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Microbiologia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: Micotoxinas e Identificação de fungos toxigênicos em alimentos, Higiene e Segurança de Alimentos, Coleção de Cultura de Microrganismos. Bolsista de Produtividade em Pesquisa do CNPq - Nível 1D

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