He holds a bachelor's degree in Food Engineering from the Federal University of Viçosa (1997), a master's degree (2000) and a doctorate (2018) in Food Science and Technology from the Federal University of Viçosa. He is currently professor of the Technical Course in Agroindustry and Degree in Food Science and Technology of the Institute of Education, Science and Technology of Espírito Santo (IFES), Campus de Venda Nova do Imigrante. He has experience in Food Safety, Food Science and Technology, working mainly in the following subjects: Physical-chemical Analysis of Food, Sensory Analysis of Food and Science and Technology of Starch.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa (1997), mestrado (2000) e doutorado (2018) em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa. Atualmente é professor do Curso Técnico em Agroindústria e Bacharel em Ciência e Tecnologia de Alimentos do Instituto de Educação, Ciência e Tecnologia do Espírito Santo (IFES), Campus de Venda Nova do Imigrante. Tem experiência na área de Segurança Alimentar, Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: Análises físico-químicas de Alimentos, Análise Sensorial de Alimentos e Ciência e Tecnologia de Amido.