Publicações no BrCris
 

Alessandra Pinheiro de Góes Carneiro

Adjunct Professor of the Institute of Culture and Art of the Federal University of Ceará. PhD in Food Science and Technology / Federal University of Ceará, with the research ENCAPSULATION OF ACEROLA INDUSTRIAL BYPRODUCTS IN COMPOSITE MATRIX OF ARABIC GUM AND MALTODEXTRIN FOR FOOD APPLICATION: DEVELOPMENT, CHARACTERIZATION AND STABILITY. Has a degree in Domestic Economy from the Federal University of Ceará (2007). Specialist in Sanitary Surveillance of Foods by the State University of Ceará (2009). Master's Degree in Food Science and Technology from the Federal University of Ceará (2011) with the research "Stability of açaí powder obtained from organic cultivation". Since September 2017 he has been Vice-coordinator of the Bachelor's Degree in Gastronomy ICA / UFC.
Professora Adjunta do Curso de Bacharelado em Gastronomia e do Programa de Pós-Graduação em Gastronomia - Mestrado, ambos do Instituto de Cultura e Arte e da Universidade Federal do Ceará. Doutora em Ciência e Tecnologia de Alimentos / Universidade Federal do Ceará, com a pesquisa ENCAPSULAÇÃO DE SUBPRODUTO INDUSTRIAL DE ACEROLA EM MATRIZ COMPOSTA DE GOMA ARÁBICA E MALTODEXTRINA PARA APLICAÇÃO EM ALIMENTOS: DESENVOLVIMENTO, CARACTERIZAÇÃO E ESTABILIDADE. Possui Graduação em Economia Doméstica pela Universidade Federal do Ceará (2007). Especialista em Vigilância Sanitária de Alimentos pela Universidade Estadual do Ceará (2009). Mestre em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Ceará (2011) com a pesquisa "Estudo da estabilidade de açaí em pó oriundo de cultivo orgânico". Formada em 2023 em Curso Superior de Tecnologia em Gastronomia pela UNINASSAU.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •