Director at ESALQ/USP (since 2023). Agronomic Engineer by University of São Paulo, Luiz de Queiroz College of Agriculture (1995) and Ph.D. in Food Technology by Unicamp (2003), with an exchange period at CIRAD, Montpellier, France. Researcher at Embrapa (2003-2005). Full Professor at the University of São Paulo. Visiting researcher at the University of California, Davis (2018-2019) and President of the Undergraduate Committee of ESALQ (2019 - 2023). Coordinator of the Subcollegiate of Agriculture, Forestry, Fisheries and Veterinary Sciences and member of the Deliberative Council of CTAA - Technical Commission for Evaluation Monitoring, INEP/MEC (2021-2023). Coordinator of international cooperation agreements (ONIRIS, Institut Agro, Bordeaux Sciences Agro, Vetagrosup, UFRO) and the double degree program ESALQ/ONIRIS (France). Founder and Coordinator of the ESALQ Food group. Winner of Annual Award for Excellence in Undergraduate Programs, granted by University of São Paulo, 2013.Winner of Annual Award for Excellence in Undergraduate Programs, granted by University of São Paulo, 2013. Second prize in the Food Systems Innovation Challenge (WUR), 2020. Research and development projects are focused on the development of sustainable processes for obtaining products with high added value from co-products and agro-industrial residues, with a focus on antioxidants and process optmization.http://orcid.org/0000-0002-2485-0240http://www.researcherid.com/rid/C-1983-2012
Diretora da ESALQ (gestão 2023-2027). Engenheira Agrônoma pela Universidade de São Paulo, Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (1995) e Doutora em Tecnologia de Alimentos pela Unicamp (2003), com período sanduíche no CIRAD, Montpellier, França. Foi pesquisadora da Embrapa Agroindústria de Alimentos (2003-2005). Professora Titular do Departamento de Ciência e Tecnologia de Alimentos/Esalq. Foi pesquisadora visitante na University of California, Davis (2018-2019), Presidente da Comissão de Graduação da ESALQ (2019-2023) e Coordenadora do Subcolegiado de Agricultura, Silvicultura, Pesca e Veterinária e membro do Conselho Deliberativo da CTAA - Comissão Técnica de Acompanhamento da Avaliação, INEP/MEC (2021-2023). Coordena convênios de cooperação internacional, programa de duplo diploma ESALQ/ONIRIS (França) e o Agrifood 5 Alliance (ESALQ, Wageningen University and Research College of Agriculture and Environmental Sciences - UC Davis, College of Agriculture and Life Sciences - Cornell University, China Agricultural University). Ministra disciplinas de graduação e pós-graduação em desenvolvimento de produtos e processos. Os projetos de pesquisa e desenvolvimento são voltados à otimização de processos para obtenção de ingredientes e novos produtos a partir de co-produtos e resíduos agroindustriais, utilizando tecnologias amigáveis ao meio ambiente e técnicas de otimização de processos e formulações, com aderência ao ODS 12. Fundadora e Coordenadora do grupo ESALQ Food. Vencedora do Prêmio de Excelência em Docência de Graduação da ESALQ (2013) e do Prêmio de Excelência em Docência da USP, no ano de 2013. Segundo lugar no Food Systems Innovation Challenge (Wageningen University Research), em 2020. Egressa do III Curso de Atualização em Métricas de Desempenho Acadêmico e Comparações Internacionais, 2022.