Bachelor in Pharmaceutical Science at University of São Paulo, focusing on Food Science (1977), MSc. and PhD. in Food Science at the same University (1979 and 1991). He was a visiting research at FDA, perform part of his PhD at the University of California -Davis- and a postdoc position in University of California -San Diego- in molecular and cell biology of plants. He was Associate Professor at the Department of Food and Esperimental Nutrition at University of São Paulo. Has experience in Food Science and Technology, acting on the following subjects: genetic modified organisms (GMO), food safety, biosafety, food enzymes, roots and seeds, risk analysis and regulatory issues. He was member since August, 2008 and president of the CTNBio - the Brazilian National Technical Commission on Biosafety from March, 2012 to March, 2014. Come back to CTNBio by april 2018 and became vice president from april 2020 to april 2022.
Graduado em Farmácia Bioquímica, com ênfase em Alimentos pela Universidade de São Paulo. Mestre e doutor em Ciências dos Alimentos pela mesma universidade. Foi pesquisador visitante no Food and Drug Administration (FDA), desenvolveu parte de seu doutorado na Universidade da California -Davis- e pós doutorado em biologia molecular e celular de plantas na Universidade da Califórnia em San Diego. Professor Associado do Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental da Universidade de São Paulo. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, sobretudo em Ciência de Alimentos, com atuação nos seguintes temas: caracterização bioquímica e molecular de proteínas e enzimas; seguranca e inocuidade de alimentos; organismos geneticamente modificados destinados à alimentação humana e animal; proteínas alergênicas de alimentos; análise de riscos e assuntos regulatórios. Foi membro da Comissão Técnica Nacional de Biossegurança ? CTNBio desde 2008 e exerceu a presidência da Comissão de março de 2012 a março de 2014. Retornou à CTNBio em abril de 2018 e tornou-se presidente substituto com mandato de abril de 2020 a abril de 2022.