Adjunct Professor C3 of the Department of Nutrition and Permanent Professor of the Graduate Program in Nutrition (PPGN) at the Federal University of Santa Catarina (UFSC). She is a researcher at the Nutrition Research Nucleus in Meal Production (NUPPRE) at UFSC. She holds a PhD in Nutrition from the Postgraduate Program in Nutrition at UFSC (2017), with a doctoral sandwich internship at the Food, Nutrition, and Packaging Sciences Department at Clemson University (South Carolina - USA). She was a substitute professor at the Department of Nutrition at UFSC (2011-2013) in the area of #8203;#8203;Collective Food and professor of the Nutrition course at Centro Universitário Estácio de Sá - SC (2013). She holds a master's degree in Nutrition from the Graduate Program in Nutrition at UFSC (2010) and Kitchen Technique (2011) from the Federal Institute of Education, Science and Technology of Santa Catarina (IFSC). Nutritionist graduated from the Federal University of Santa Catarina - UFSC (2007) during which she was a Scientific Initiation Scholar (PIBIC/CNPq) for two years. She currently coordinates a research project on Culinary Skills and Healthy Eating with funding from a Scientific Initiation grant/CNPq and is a partner in other projects involving international researchers in Uruguay (Universidad de La República), England (Bournemouth University, Oxford University), United States of America (University of Clemson), Australia (George Institute for Global Health) and China (University of Hong Kong), in addition to the International Agency for Research on Cancer of the World Health Organization (IARC/WHO). It operates mainly in the area of #8203;#8203;Nutrition in Meal Production, in the development of modules for the Nutritional and Sensory Quality Assessment System in Meal Production - AQNS; Standardization of Healthy Menus and replacement criteria; Food Diversity of Meals in Restaurants by weight; Nutritional information in restaurants; Food labeling and healthy food choices; Development of Culinary Skills with adaptation and application of interventions for their development; and Culinary Workshops as a didactic-pedagogical object in higher education. She was on maternity leave from 03/23/2021 to 09/18/2021.
Professora Adjunta C3 do Departamento de Nutrição e Professora Permanente do Programa de Pós-graduação em Nutrição (PPGN) da Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC). É pesquisadora do Núcleo de Pesquisa de Nutrição em Produção de Refeições (NUPPRE) da UFSC. É doutora em Nutrição pelo Programa de Pós-graduação em Nutrição da UFSC (2017), com realização de estágio de doutorado sanduíche no Food, Nutrition, and Packaging Sciences Department na Clemson University (Carolina do Sul - EUA). Foi professora substituta do Departamento de Nutrição da UFSC (2011-2013) na área de Alimentação Coletiva e professora do curso de Nutrição do Centro Universitário Estácio de Sá - SC (2013). É mestre em Nutrição pelo Programa de Pós-graduação em Nutrição da UFSC (2010) e Técnica em Cozinha (2011) pelo Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Santa Catarina (IFSC). Nutricionista graduada pela Universidade Federal de Santa Catarina - UFSC (2007) período no qual foi bolsista de Iniciação Científica (PIBIC/CNPq) durante dois anos. Atualmente coordena projeto de pesquisa sobre Habilidades Culinárias e Alimentação Saudável com financiamento de bolsa de Iniciação Científica/CNPq e é parceira em demais projetos envolvendo pesquisadores internacionais no Uruguai (Universidad de La República), Inglaterra (Bournemouth University, Oxford University), Estados Unidos da América (University of Clemson), Austrália (George Institute for Global Health) e China (University of Hong Kong), além da Agência Internacional de Pesquisa em Câncer da Organização Mundial da Saúde (IARC/WHO). Atua principalmente na área de Nutrição em Produção de Refeições, no desenvolvimento de módulos do Sistema de Avaliação da Qualidade Nutricional e Sensorial na Produção de Refeições - AQNS; Padronização de Cardápios Saudáveis e critérios de substituição; Diversidade Alimentar de Refeições em Restaurantes por peso; Informação nutricional em restaurantes; Rotulagem de alimentos e escolhas alimentares saudáveis; Desenvolvimento de Habilidades culinárias com adaptação e aplicação de intervenções para seu desenvolvimento; e Oficinas Culinárias como objeto didático-pedagógico no ensino superior. Esteve em licença maternidade de 23/03/2021 a 18/09/2021.