Degree in Animal Science from Universidade Estadual de Maringá, Paraná, Brazil (1992), and MSc (1993-1995) in Animal Science from the same university and Ph.D. in animal science from Faculdade de Medicina Veterinárias e Zootecnia, Botucatu, SP, Brazil (1998-2000). Worked as Associated professor in the Departamento de Zootecnia (Animal Science) in Maringá, Paraná, Brazil from 1996 to 2010, where still acts in the Animal Science post-graduating program. Joined to the Universidade Estadual de Ponta Grossa in 2011 (Animal Science department) as Titular Professor and acts in the post-graduating program in Animal Science since 2015. National Council for Scientific and Technological Development -CNPq Researcher (1D). Conducts researches focusing on the nutrition of amino acids for cultured Nile tilapia. Research interest include dietary amino acids requirements, nutritive value of conventional and non-conventional ingredients for fish, and results of dietary amino acids in growth, feed efficiency, health, muscle growth, gene expression, meat quality and fillet yiel considering economical and enviromental impacts.Serves as Coordenator of Animal Science Postgraduating Program at State University of Ponta Grossa (2015-2017). Served as Assistant Coordinator of the Fundação Araucária Committee of Agricultural Sciences, PR, Brazil.
Gradução em Zootecnia (1993) e Mestrado em Zootecnia (1996) pela Universidade Estadual de Maringá, PR, Brasil, doutorado em Zootecnia pela Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia-FMVZ/UNESP, Botucatu, SP, Brasil (1998-2000). Professor Associado do Departamento de Zootecnia da UEM/Maringá, PR de 1996 a 2010, onde orienta na pós-graduação (PPZ). Desde 2011, é Professor Titular do Departamento de Zootecnia da UEPG/Ponta Grossa, PR, Brasil, onde atua no programa de Pós-Graduação em Zootecnia desde 2015. É pesquisador 1D do CNPq em Produtividade em Pesquisa. Área de atuação em Piscicultura. Realiza pesquisas com foco na nutrição de aminoácidos em peixes de interesse comercial, especialmente tilápias. Realiza pesquisas sobre as exigências nutricionais, valor nutritivo dos alimentos, e os resultados da suplementação de aminoácidos no crescimento, eficiência alimentar, saúde, crescimento muscular, expressão gênica, qualidade da carne, rendimento do filé, considerando os impactos econômicos e ambientais. Coordenador de Curso da Universidade Estadual de Maringá (2005-2010), Chefe de Departamento de Zootecnia da Universidade Estadual de Ponta Grossa (2012-2015) e atual Coordenador do Programa de Pós-Graduação em Zootecnia da Universidade Estadual de Ponta Grossa (2015-2017). Integrou o Comitê Assessor da Fundação Araucária na área de Zootecnia e Recursos Pesqueiros e Coordenador Adjunto do Setor de Ciências Agrárias e Recursos Pesqueiros da Fundação Araucária, PR, Brasil.