Publicações no BrCris
 

Gustavo Adolfo Saavedra Pinto

Degree in Chemistry from the Federal University of Rio de Janeiro (1995), Master's in Biochemistry from the Federal University of Rio de Janeiro (1998) and Ph.D. in Chemical and Biochemical Process Technology from the Federal University of Rio de Janeiro (2003). He is a researcher at the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), working at the Research Unit of Tropical Agroindustry, in Fortaleza/CE. He has experience in the areas of Biochemical Processes, acting mainly in the following lines: development of fermentation processes; bioconversion of agro-industrial waste and co-products; and enzymatic maceration of tropical fruit pulps. He currently holds the position of Deputy Head of Research and Development at Embrapa Agroindústria Tropical.
Graduação em Química pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (1995), mestrado em Bioquímica pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (1998) e doutorado em Tecnologia de Processos Químicos e Bioquímicos pela Universidade Federal do Rio de Janeiro (2003). É pesquisador da Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa), lotado na Unidade Descentralizada de Agroindústria Tropical, em Fortaleza/CE. Tem experiência nas áreas de Processos Bioquímicos, atuando principalmente nas seguintes linhas: desenvolvimento de processos fermentativos; bioconversção de resíduos e co-produtos agroindustriais; e maceração enzimática de polpas de frutas tropicais. Atualmente ocupa o cargo de Chefe Adjunto de Pesquisa e Desenvolvimento da Embrapa Agroindústria Tropical.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •