Márcia Cristina Teixeira Ribeiro Vidigal
Graduated in Food Engineering from the Federal University of Viçosa (2006), master's (2009) and doctorate (2013) in Food Science and Technology by UFV. She is professor at the Department of Food Technology of the Federal University of Viçosa / UFV. She is a professor at the Department of Food Technology at the Federal University of Viçosa / UFV and acts as an advisor in the Postgraduate Program in Food Science and Technology - PPGCTA-UFV. Member of the Quadrennial evaluation committees (2017-2020) in the area of Food Science, of the Graduate Program in Food Science and Technology - PPGCTA (2019- current), of Teaching (2019 - current) and Research (2019-current) of the Department of Food Technology. In the area of Food Science and Technology, acting on the following topics: study of physical-chemical and technological properties of biopolymers, modeling and simulation of processes and products in the food industry, rheology, sensory analysis, consumer behavior, and nanotechnology .
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa (2006), mestrado (2009) e doutorado (2013) em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela mesma instituição. É professora do Departamento de Tecnologia de Alimentos da Universidade Federal de Viçosa/UFV e atua como orientadora no Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos - PPGCTA-UFV. Membro da comissão de avaliação Quadrienal (2017-2020) da área de Ciência de Alimentos, da comissão coordenadora da Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos- PPGCTA (2019-atual), da comissão de Ensino (2019-atual) e da comissão de Pesquisa (2019-atual) do Departamento de Tecnologia de Alimentos. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: estudo das propriedades físico-químicas e tecnológicas de polímeros, modelagem e simulação de processos e produtos na indústria de alimentos, reologia, análise sensorial, comportamento do consumidor, e nanotecnologia.
Áreas De Investigação
- Visão geral
- Publicações
- Ensino
- Identidade
- Ver todos
