Suelen Ávila
Graduation at Food Engeneering from Universidade Estadual de Ponta Grossa (2012), Degree in Chemistry from the Cruzeiro do Sul University - UNICSUL (2022), Specialization in Food Science from the Federal University of Pelotas (2018), Master's at Food Science and Technology from Universidade Estadual de Ponta Grossa (2014) and Doctorate at Food Engeneering from Universidade Federal do Paraná (2019), with a sandwich period at the University of Manitoba - Canada - CAPES / PDSE (2017) and ELAP (2018-2019). Collaborating Professor in the Postgraduate Program in Food and Nutrition (2021-2022). Postdoctoral Researcher in the Postgraduate Program in Food and Nutrition (CAPES / PNPD) (2019). Expertise in food science and technology with an emphasis on: fruits and vegetables, stingless honey, food quality control, product development, extraction and evaluation of bioactive compounds and chromatographic methods.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Ponta Grossa - UEPG (2012), Licenciatura em Química pela Universidade Cruzeiro do Sul - UNICSUL (2022), Especialização em Ciência dos Alimentos pela Universidade Federal de Pelotas (2018), Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela UEPG (2014) e Doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Paraná - UFPR (2015-2019), com período sanduíche na Universidade de Manitoba - Canadá - CAPES/PDSE (2017) e ELAP (2018-2019). Professora Colaboradora do Programa de Pós-Graduação em Alimentação e Nutrição na UFPR (2021-2022). Atualmente atua como Pós-Doutoranda no Programa de Pós-Graduação em Alimentação e Nutrição (CAPES/PNPD) (2019). Tem experiência na área de ciência e tecnologia de alimentos com ênfase em: frutas e hortaliças, mel de abelhas sem ferrão, controle de qualidade de alimentos, desenvolvimento de novos produtos, extração e avaliação de compostos bioativos e métodos cromatográficos.
Áreas De Investigação
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