bachelor's degree in Food Engineering from the State University of Campinas (1984), Master's in Food Engineering from the State University of Campinas (1992), Ph.D. in Food Engineering from the State University of Campinas (1998) and post-doctorate from the University of Bologna , Cesena, Italy. She is currently an assistant Phd professor at the Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho. Has experience in Food Engineering, acting on the following topics: osmotic dehydration and drying of vegetables, intermittent drying, energy optimization, effects of drying on the quality of dehydrated products, colloidal systems applied to the structuring of hydrogels, foams, biofilms and edible coatings.
possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1984), mestrado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1992), doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1998) e pós-doutorado na Universidade de Bolonha, Cesena, Itália. Atualmente é professora assistente doutora na Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho. Tem experiência na área de Engenharia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: desidratação osmótica e secagem de vegetais, secagem intermitente, otimização energética, efeitos da secagem sobre a qualidade de desidratados, sistemas coloidais aplicados à estruturação de hidrogéis, espumas, biofilmes e coberturas comestíveis.