Agronomist by Federal Rural University of the Semi-Arid (2003), master's degree (2004), doctorate (2009) and post-doctorate (2010) in Plant Physiology by Federal University of Viçosa. Associate Professor at the Academic Food Technology Unit (UATA), Center for Science and Agri-Food Technology (CCTA), Federal University of Campina Grande (UFCG), permanent professor at the Graduate Programs in Agro-Industrial Systems and Tropical Horticulture, coordinator from the Chemistry, Biochemistry and Food Analysis laboratory at CCTA. Works in the area of post-harvest of perishable organs physiology: crop production, post-harvest quality, minimal processing and food preservation technology.
Engenheiro Agrônomo pela Universidade Federal Rural do Semi-Árido (2003), mestrado (2004), doutorado (2009) e pós-doutorado (2010) em Fisiologia Vegetal pela Universidade Federal de Viçosa. Professor Associado da Unidade Acadêmica de Tecnologia de Alimentos (UATA), no Centro de Ciência e Tecnologia Agroalimentar (CCTA), da Universidade Federal de Campina Grande (UFCG), professor permanente nos Programas de Pós-Graduação em Sistemas Agroindustriais e Horticultura Tropical, coordenador do Laboratório de Análises de Alimentos e Química e Bioquímica de Alimentos. Atua na área de Fisiologia pós-colheita de órgãos perecíveis: produção vegetal, fisiologia pós-colheita, processamento mínimo e tecnologia da conservação de alimentos.