Publicações no BrCris
 

Maurício de Oliveira

Graduated in Agronomy from the Federal University of Pelotas (2005), Master in Agroindustrial Science and Technology from the Federal University of Pelotas (2008), Ph.D. in Agroindustrial Science and Technology from the Federal University of Pelotas (2011) and post-doctorate from Rothamsted Research do United Kingdom (2020). He is currently Associate Professor at the Department of Agroindustrial Science and Technology at the Faculty of Agronomy Eliseu Maciel (FAEM) founded in 1883, at the Federal University of Pelotas (UFPel), Permanent Professor of the Postgraduate Program in Food Science and Technology at UFPel and Guest Editor at Frontiers in Plant Science. He was Coordinator of the Post-Graduate Program in Food Science and Technology at UFPel from 2016 to 2019. Leader of the Research Group on Postharvest, Industrialization and Quality of Cereals and Oilseeds at CNPq. He is currently Director of the EMBRAPII InovaAgro Unit at UFPel. He is a CAPES consultant for ACPN proposal evaluations in the area of ​​Food Science. CNPq Productivity Scholarship has more than 100 postdoctoral, doctoral, master's and scientific initiation orientations completed, more than 75 articles in journals and more than 60 chapters and books published. He has experience in the area of ​​Food Science and Technology, with an emphasis on Post-Harvest, Processing and Grain Quality, especially in Rice, Soybeans, Corn and Wheat. It collaborates with projects with national and international institutions, such as Rothamsted Research (UK), CEBAS (ESP), IRGA, EPAGRI, UFRGS, UFSM, IFFS, IFSUL, IFRS, UFV, UFG, UPF, EMBRAPA TRIGO, EMBRAPA SOJA.
Possui graduação em Agronomia pela Universidade Federal de Pelotas (2005), mestrado em Ciência e Tecnologia Agroindustrial pela Universidade Federal de Pelotas (2008), doutorado em Ciência e Tecnologia Agroindustrial pela Universidade Federal de Pelotas (2011) e pós-doutorado por Rothamsted Research do Reino Unido (2020). Atualmente é Professor Associado do Departamento de Ciência e Tecnologia Agroindustrial da Faculdade de Agronomia Eliseu Maciel (FAEM) fundada em 1883, da Universidade Federal de Pelotas (UFPel), Docente Permanente do Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos da UFPel e Guest Editor na Frontiers in Plant Science. Foi Coordenador do Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos da UFPel de 2016 a 2019. Líder do Grupo de Pesquisa em Pós-Colheita, industrialização e Qualidade de Cereais e Oleaginosas do CNPq. Atualmente é Diretor da Unidade EMBRAPII InovaAgro da UFPel. Membro da Rede MCTI/EMBRAPII de Inovação em Bioeconomia. É consultor da CAPES para avaliações de propostas de ACPN na area de Ciência dos Alimentos. Bolsista de Produtividade do CNPq possui mais de 100 orientações de pós-doutorado, doutorado, mestrado e iniciação cientifica concluídas, mais de 75 artigos em periódicos e mais de 60 capítulos e livros publicados. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase na Área de Pós-Colheita, Processamento e Qualidade de Grãos, especialmente de Arroz, Soja, Milho e Trigo. Possui colaboração com projetos com instituições nacionais e internacionais, tais como Rothamsted Research (UK), CEBAS (ESP), IRGA, EPAGRI, UFRGS, UFSM, IFFS, IFSUL, IFRS, UFV, UFG, UPF, EMBRAPA TRIGO, EMBRAPA SOJA.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •