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Juliana Azevedo Lima Pallone

Degree in Chemistry with technological attributions from the Federal University of São Carlos (1998), a master's degree in Food Science from the State University of Campinas (2001) and a PhD in Food Science from the State University of Campinas (2005). She worked in the Young Researcher Program in Emerging Center FAPESP - Faculty of Chemistry PUC-Campinas (2005 to 2008). She is currently an associate professor at the State University of Campinas, Faculty of Food Engineering, Department of Food Science and Nutrition and permanent member of the Postgraduate Program in Food Science. She has experience in food analysis and teaches undergraduate, graduate and extension courses. She develops research in food analysis with the application of spectroscopic techniques involving in vitro digestion assays to estimate nutrient bioaccessibility, with emphasis on essential elements and uses spectroanalytical techniques associated with chemometrics for quality control, fraud and bioactive potential of foods. Coordinator of the Laboratory of Food Analysis by Spectroscopy-FEA-UNICAMP.
Possui graduação em Química com atribuições tecnológicas pela Universidade Federal de São Carlos (1998), mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2001) e doutorado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2005). Atuou no Programa de Jovem Pesquisador em Centro Emergente FAPESP - Faculdade de Química PUC-Campinas (2005 a 2008). Atualmente é professora associada da Universidade Estadual de Campinas, Faculdade de Engenharia de Alimentos, Departamento de Ciência de Alimentos e Nutrição e atua como docente permanente do Programa de Pós-Gradução em Ciência de Alimentos. Tem experiência na área de análise de alimentos e ministra disciplinas em graduação, pós-graduação e extensão. Desenvolve pesquisa em análise de alimentos com a aplicação de técnicas espectroscópicas envolvendo ensaios de digestão in vitro para estimativa de bioacesibilidade de nutrientes, com ênfase em elementos essenciais e utiliza técnicas espectroanalíticas associadas a quimiometria para controle de qualidade, fraudes e potencial bioativo de alimentos. Coordenadora do laboratório de Análise de Alimentos por Espectroscopia-FEA-UNICAMP.

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