He holds a degree in Food Technology from the Faculty of Technology CENTEC (2008), a master's degree in Food Science and Technology from the Federal University of Ceará (2011) and a PhD in Biotechnology from RENORBIO, being the Federal University of Ceará. He is a professor in the area of food production, working in the Agroindustry Technical course, and teaching postgraduate course, master's level, in Professional and Technological Education (PROFept), at the Mossoró-IFRN pole. In the area of Food Science and Technology, he acts with emphasis in Agrarian Sciences multidisciplinary, working mainly on the following topics: product and process development, use of food waste, use of regional raw materials and low cost, biotechnological processes, drying quality control, food microbiology and fruit processing. In the area of Teaching, he develops works with emphasis on education in non-formal space and on scientific dissemination.
Possui graduação em Tecnologia de Alimentos pela Faculdade de Tecnologia CENTEC (2008), mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos pela Universidade Federal do Ceará (2011) e doutorado em Biotecnologia pela RENORBIO, sendo o ponto focal a Universidade Federal do Ceará. É professor da área de produção alimentícia, atuando no curso Superior em Tecnologia de Alimentos, e Técnico em Agroindústria, e docente no curso de Pós-graduação, nível mestrado, em Educação Profissional e Tecnológica (PROFept), no polo Mossoró - IFRN. Na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, atua com ênfase em Ciências Agrária multidisciplinar, atuando principalmente nos seguintes temas: desenvolvimento de produtos e processos, aproveitamento de resíduos de alimentos, aproveitamento de matérias-primas regionais e de baixo custo, processos biotecnológicos, secagem de alimentos, controle de qualidade, microbiologia de alimentos e processamento de frutos. Na área de Ensino, desenvolve trabalhos com enfase da educação em espaço não formal, práticas de ensino na EPT e na divulgação científica.