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Giani Andrea Linde Colauto

Food Engineer from the Federal University of Rio Grande Foundation, Master in Food Engineering and Science from the Federal University of Rio Grande Foundation (2000) and PhD in Chemical Engineering from the State University of Maringá (2004-2008). She worked as a researcher at the company Bunge Alimentos - Dupont - Solae do Brasil between 2000 and 2004 working in the area of ​​product and process development for the production of isolated soy protein, soy fiber and others. She worked for 16 years at Universidade Paranaense, of these 14 as Director of Institute where she carried out the pedagogical design and Implementation of the courses of Civil Engineering, Mechanics, Agronomy, Architecture and Urbanism, Information Systems and Technology in Analysis and development of systems in the face-to-face modality . In 2015, he conceived and implemented the Google for education tools at the University and in 2017 he carried out the pedagogical design and implementation of semi-presential courses (from the construction of matrices integrated by areas and centers, construction of the pedagogical project, pedagogical design of the subjects, training and implantation for all areas of knowledge). Equalized the pedagogical proposals between the face-to-face and semi-face courses for the offer of integrative subjects between the modalities. It implemented the use of the PhET, Fab Lab, Google for education virtual laboratory platforms and recently offered courses with the Wadhwani Foundation aiming at expanding knowledge in soft skills aimed at the job market for students from all areas. He was an undergraduate professor and professor and advisor of the Doctorate in Biotechnology Applied to Agriculture since 2008. He has more than 100 published articles, supervised 16 master's dissertations and 3 doctoral theses, with a research productivity grant from CNPq level 2, with a i10 Google impact of 37 and H scopus 16. In the last quadrennium (2017 - 2020) he published more than 50 articles and has a patent filed. He has research experience in the field of Biotechnology acting mainly on the following topics: Chemistry of Natural products with a focus on essential oils and biotechnology of microorganisms, with a focus on the development of applications and functional foods using basidiomycete fungi. It has international research partnerships with the University of Belgrade, in Serbia; with the Polytechnic Institute of Bragança, Portugal and with the Laboratory of Mycology and Cultivation of Edible Hongos of the Instituto de Investigaciones Biotecnológicas of Buenos Aires, Argentina.
Giani A. Linde Colauto (gianilindecolauto@gmail.com), Engenheira de Alimentos pela Fundação Universidade Federal do Rio Grande, Mestre em Engenharia e Ciência de Alimentos pela Fundação Universidade Federal do Rio Grande (2000) e Doutorado em Engenharia Química pela Universidade Estadual de Maringá (2004-2008). Trabalhou como pesquisadora da Empresa Bunge Alimentos - Dupont - Solae do Brasil entre 2000 e 2004 atuando na área de desenvolvimento de produtos e processos para a produção de proteína isolada de soja, fibra de soja entre outros. Trabalhou por 16 anos na Universidade Paranaense, sendo destes 14 como Diretora de Instituto onde realizou o design pedagógico e Implantação dos cursos de Engenharia Civil, Mecânica, Agronomia, Arquitetura e Urbanismo, Sistemas de informação e Tecnologia em Análise e desenvolvimento de sistemas na modalidade presencial. Em 2015 idealizou e implantou as ferramentas Google for education na Universidade e em 2017 realizou o design pedagógico e implantação dos cursos semipresenciais (desde a construção de matrizes integradas por áreas e núcleos, construção do projeto pedagógico, design pedagógico das disciplinas, capacitação e implantação para todas as áreas de conhecimento). Equalizou as propostas pedagógicas entre os cursos presenciais e semipresenciais para a oferta de disciplinas integrativas entre as modalidades. Implantou o uso das plataformas de laboratórios virtuais PhET, Fab Lab, Google for education e recentemente oferta de cursos com a Fundação Wadhwani visando a ampliação de conhecimento em soft skills voltado ao mercado de trabalho para alunos de todas as áreas. Responsável pela concepção, difusão, gestão e avaliação de projetos e experiências em Educação a Distância, congregando equipes multidisciplinares representativas das diversas áreas de conhecimento, a fim de garantir a oferta de educação a distância para ensino-aprendizado de graduação e pós-graduação. Planejou projeto de educação a Distância para o Centro Universitário UNIFATECIE e atua como professora visitante da Universidade Federal da Bahia vinculada ao Programa de Pós Graduação em Alimentos Nutrição e Saúde. Possui mais de 100 artigos publicados, orientou 16 dissertações de mestrado e 3 teses de doutorado, com bolsista em produtividade em pesquisa do CNPq nível 2, com fator de impacto i10 Google de 51 e H scopus 17. Tem experiência de pesquisa na área de Biotecnologia atuando principalmente nos seguintes temas: Química de produtos Naturais com foco em óleos essenciais e biotecnologia de microrganismos, com foco no desenvolvimento de aplicações e alimentos funcionais utilizando fungos basidiomicetos. Possui parcerias de pesquisa internacionais com a Universidade de Belgrado, na Servia; com o Instituto Politécnico de Bragança, Portugal e com o Laboratório de Micología y Cultivo de Hongos Comestibles do Instituto de Investigaciones Biotecnológicas de Buenos Aires, Argentina. Experiência em R&D em indústria de alimentos e em métodos ágeis de gestão com certificação SFC e SMC.

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