Publicações no BrCris
 

Rosa Maria Vercelino Alves

I have bachelor's degree in Food Engineering (1981), master's degree in Food Technology (1995) and Ph.D. in Food Technology from the State University of Campinas (2004). I am scientific researcher at the Food Technology Institute in the field of plastic packaging and professor of the Ital postgraduate. I have experience in the area of Food Science and Technology, working mainly on the following topics: packaging for foods sensitive to moisture and oxygen and shelf life studies. My students presented studies in the area of packaging and shelf life of foods sensitive to moisture and oxygen and currently in the area of development of flexible packaging with less environmental impact for soluble coffee and with greater recyclability for meat products. In 2020 I started research in the area of renewable source polymers (biobased polymers).
Possuo graduação em Engenharia de Allimentos (1981), mestrado em Tecnologia de Alimentos (1995) e doutorado em Tecnologia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (2004). Sou pesquisador científico do Instituto de Tecnologia de Alimentos na área de embalagens plásticas e professora da pós-graduação do Ital. Tenho experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, atuando principalmente nos seguintes temas: embalagens para alimentos sensíveis à umidade e ao oxigênio e estudos de vida de prateleira. Oriento teses na área de embalagens e vida de prateleira de alimentos sensíveis à umidade e ao oxigenio e atualmente ta area de desenvolvimento de embalagens flexíveis com menor impacto ambiental para café solúvel e com maior reciclabilidade para produtos cárneos. Em 2020 iniciei pesquisas na área de polímeros de fonte renovável (biopolimeros).

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •