Publicações no BrCris
 

Lívia de Lacerda de Oliveira Pineli

Graduated in Food Engineering at Federal University of Viçosa (2002), master's degree in Human Nutrition from the University of Brasilia (2005) and PhD in Health Sciences from the University of Brasilia (2009). She is currently an Associate 2 professor at the University of Brasilia. Associate editor on Food Science and Nutrition of Journal of Advanced Nutrition and Human Metabolism. Chief od the Department of Nutrition (2016-2020). Experience in Food Science and Technology acting on the following topics: development of food products for dietary restrictions and development of functional foods using ingredients such as fruit, nuts and grains from biodiversity, especially from the Brazilian savannah biome. Studies mainly include analysis of bioactive compounds, antioxidant activity and vitamins. Other physical and chemical analyzes are also carried out in association with sensory studies to assess the attributes and acceptance of food.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal de Viçosa (2002), mestrado em Nutrição Humana pela Universidade de Brasília (2005) e doutorado em Ciências da Saúde pela Universidade de Brasília (2009). Atualmente, é Professora Associada 3 da Universidade de Brasília . É editora associada em Food Science and Nutrition do Journal of Advanced Nutrition and Human Metabolism. Chefe do Departamento de Nutrição da Universidade de Brasília (2016-2020). Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos atuando principalmente nos seguintes temas: desenvolvimento de produtos alimentícios para restrições alimentares e desenvolvimento de alimentos funcionais usando como ingredientes frutos, castanhas e grãos de biodiversidade, especialmente a partir do bioma cerrado. Estudos incluem principalmente análises de compostos bioativos, atividade antioxidante e vitaminas. Outras análises físicas e químicas também são realizadas em associação com estudos sensoriais para avaliação dos atributos e da aceitação dos alimentos.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •