.Associate Professor of Food Science and Technology in Food Science Department, Agrarian Sciences Center at Londrina State University, Londrina (PR), Brazil. She is graduated from Campinas State University- UNICAMP, Campinas ( SP) and received M.Sc. degree in Food Science at the same University. Specialization in Dairy at Istituto Sperimentale Lattiero Caseario, ISLC, Italy. The doctorade degree in Food Science by UEL, Londrina (PR), Brazil. She teaches various UG, PG and PhD level courses and guided research projects at PhD, Master and Undergraduate level and was coordinator (2017-2019) of the Graduate Program in Food Science of the Londrina State University and of the BIOPRO Research Group of the CNPq, National Research Council. Her research interest includes development of specially designed functional foods, application of probiotics, prebiotics and unconventional fibers in dairy matrices, meats, vegetables, juices, herbal antioxidant extracts and soy ; prodution of bioproducts; development research in related areas exploring other aspects of probiotics relevant to the safety ( degradation of microcystins in water and deoxynivalenol in wheat products; antimicrobial products and tests on cell lines and laboratory animals) and sustainability of the food industry like value added byproducts (orange and apple juice industry); use of natural materials in probiotic microencapsulation; derivatives of yellow and black soybeans with or without fibers or soy germ containing isoflavones, increased content of aglycones and anthocyanins, prebiotic potencial of native fruits.
(less)
.Associate Professor of Food Science and Technology in Food Science Department, Agrarian Sciences Center at Londrina State University, Londrina (PR), Brazil. She is graduated from Campinas State University- UNICAMP, Campinas ( SP) and received M.Sc. degree in Food Science at the same University. Specialization in Dairy at Istituto Sperimentale Lattiero Caseario, ISLC, Italy. The doctorade degree in Food Science by UEL, Londrina (PR), Brazil. She teaches various UG, PG and PhD level course (... more)
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1979),especialização em laticinios em Lodi- Itália (1982) mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1984) e doutorado em Ciências de Alimentos pela Universidade Estadual de Londrina (1999). Atualmente é professor associado C da Universidade Estadual de Londrina e foi bolsista produtividade em Pesquisa pela Fundação Araucária em 2014. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase no desenvolvimento e aplicação de probioticos bacterianos e fúngicos em matrizes vegetais (coco, juçara, soja, maçã, aveia e farinha de banana); lácteas (viili, kefir, queijos e outros leites fermentados) desidratadas ou não. Microencapsulação de bactérias probióticas em extratos vegetais e mucilagens.
(less)
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1979),especialização em laticinios em Lodi- Itália (1982) mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1984) e doutorado em Ciências de Alimentos pela Universidade Estadual de Londrina (1999). Atualmente é professor associado C da Universidade Estadual de Londrina e foi bolsista produtividade em Pesquisa pela Fundação Araucária em 2014. Tem experiência na área de Ciência e Tecno (... more)