Publicações no BrCris
 

LUCIANE MARIA COLLA

Degree in Food Engineering from the Federal University of Rio Grande (1999), Master's (2002) and Doctorate (2009) in Food Engineering and Science from the same university. Main research topics in: microalgae cultivation to obtain bioproducts and for environmental applications, especially in the production of third generation biofuels; submerged and solid-state fermentation; production of biosurfactants and lipases and bioremediation of oily residues in soils. Professor at Universidade de Passo Fundo since 2002, in undergraduate courses in Food Engineering, Pharmacy, Environmental Engineering and Chemical Engineering. He works in the PPGs in Civil and Environmental Engineering (grade 5), PPG in Science and Technology in Food (4) and PPG in Agronomy (4) at UPF as a master's and doctoral supervisor. H27 in August 2023( scopus).
Graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Federal do Rio Grande (1999), mestrado (2002) e doutorado (2009) em Engenharia e Ciência de Alimentos pela mesma universidade. Temáticas principais de pesquisa em: cultivo de microalgas na obtenção de bioprodutos e para aplicações ambientais, especialmente na produção de biocombustíveis de terceira geração; fermentação submersa e em estado sólido; produção de biossurfactantes e lipases e biorremediação de resíduos oleosos em solos. Docente na Universidade de Passo Fundo desde 2002, nos cursos de graduação em Engenharia de Alimentos, Farmácia, Engenharia Ambiental e Engenharia Química. Atua nos PPGs em Engenharia Civil e Ambiental (nota 5), PPG em Ciência e Tecnologia em Alimentos (4) e PPG em Agronomia (4) da UPF como orientador de mestrado e doutorado. Índice H27 (scopus) em agosto de 2023. É bolsista produtividade em Pesquisa nível 2 do CNPq.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Publicações
  •  
  • Pesquisas
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •