Publicações no BrCris
 

Elaine Cristina Pereira De Martinis

Full Professor at the Faculty of Pharmaceutical Sciences of Ribeirão Preto - University of São Paulo (FCFRP-USP), where she started teaching in 1998. At USP, she obtained the degrees of Pharmacist (1990), Master in Analytical Chemistry (1993) and Ph.D. in Food Science (1997), with internships at Rutgers University and at the University of California Davis (United States). Postdoc at the Food and Drug Administration - CFSAN (2005-2006, CAPES fellowship) and at the University of Pennsylvania (2017, BEP FAPESP fellowship). She teaches Food Science and Food Microbiology to Pharmacy undergraduate students and is accredited as supervisor of the graduate course of Biosciences and Biotechnology - FCFRP-USP (CAPES, grade 6). Her research line is ?MICROBIAL ECOLOGY IN FOOD AND HEALTH?, developing national and international funded projects (Argentina, Canada, Denmark, United States, France, Italy and Sweden). She collaborates with academic management, highlighting the duties of graduate program coordinator (2012-2016), vice-president (2018-2022) and president (2022-present) of the Graduate Committee at FCFRP-USP. With regard to university extension activities, she collaborates with examining boards, committees of scientific events, and also presents talks and posters related to Food Microbiology and Biosciences. She was an assistant coordinator for PROJECT RONDON (Ministry of Defense ? Parnaíba mission, 2019). She also acts as ad hoc reviewer for scientific journals and granting agencies from Brazil and abroad. Since 2012, she serves as associate editor of the Brazilian Journal of Microbiology, and is also guest editor of Frontiers in Microbiology. Currently is a professional member of the Brazilian Society of Microbiology (SBM), Brazilian Association of Pharmaceutical Sciences (ABCF) and American Society for Microbiology (ASM).
Professora Titular na Faculdade de Ciências Farmacêuticas de Ribeirão Preto - Universidade de São Paulo (FCFRP-USP), onde iniciou a carreira docente em 1998. É titulada pela USP como farmacêutica (1990), mestre em Química Analítica (1993) e doutora em Ciência dos Alimentos (1997), com estágios na Rutgers University e na University of California Davis (Estados Unidos). Realizou pós-doutorado no Food and Drug Administration - CFSAN (2005-2006, bolsa CAPES) e na University of Pennsylvania (2017, bolsa BEP FAPESP). No curso de graduação em Farmácia, ministra disciplinas da área de Alimentos. Orienta na pós-graduação em Biociências e Biotecnologia - FCFRP-USP (conceito 6 da CAPES). Atua na linha de pesquisa ?ECOLOGIA MICROBIANA EM ALIMENTOS E SAÚDE?, com a participação e/ou coordenação de projetos financiados nacionais e internacionais (Argentina, Canadá, Dinamarca, Estados Unidos, França, Itália e Suécia). Colabora com a gestão acadêmica em diversos colegiados, destacando-se coordenação de programa de pós-graduação (2012-2016), vice-presidência (2018-2022) e presidência (2022-atual) da Comissão de Pós-Graduação da FCFRP-USP. Na extensão universitária, colabora em comissões julgadoras diversas, comissões de eventos científicos, ministra palestras, foi coordenadora adjunta de PROJETO RONDON (Ministério da Defesa - Operação Parnaíba, 2019). Atua também como revisora ad hoc de periódicos e agências de fomento nacionais e internacionais. É editora associada do Brazilian Journal of Microbiology (desde 2012), editora convidada da Frontiers in Microbiology. É membro profissional da Sociedade Brasileira de Microbiologia, Associação Brasileira de Ciências Farmacêuticas e American Society for Microbiology.

Áreas De Investigação áreas de pesquisa

  •  
  • Visão geral
  •  
  • Afiliação
  •  
  • Publicações
  •  
  • Pesquisas
  •  
  • Ensino
  •  
  • Identidade
  •  
  • Ver todos
  •