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Iriani Rodrigues Maldonade

Graduated in Food Engineering from the State University of Campinas (1990), a Master's degree in Food Engineering (1996), a PhD (2003) in Food Science from the same university and a postdoctoral degree in Food Safety Control (2011) from the London South Bank University (LSBU) in London, UK. She worked as an engineer for the development of biotechnological processes at CODETEC (Company of Technological Development) between 1990 and 1993. In 2008, she began her academic career as an adjunct professor at the Federal University of Grande Dourados (UFGD) in the Food Engineering course and, in 2009 was part of the research team at the Embrapa Vegetables Center. Works at the Food Science and Technology Laboratory (LCTA) with emphasis on vegetables, working mainly on the following topics: Food safety; characterization and identification of functional compounds in plants; dehydration, canning and fermentation processes; development of new products with functional properties; microbiological control in vegetables; elaboration of technical regulations for integrated production (IP) with MAPA (Ministry of agriculture).
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1990), mestrado em Engenharia de Alimentos (1996), doutorado (2003) em Ciência de Alimentos pela mesma universidade e pós-doutorado em Food Safety Control (2011) na London South Bank University (LSBU) em Londres, Reino Unido. Especialização MBA em ciência de dados na Esalq/USP (2023). Atuou como engenheira de desenvolvimento de processos biotecnológicos na CODETEC (Empresa de Desenvolvimento Tecnológico) entre 1990 e 1993. Em 2008, iniciou sua carreira acadêmica como professora adjunta da Universidade Federal da Grande Dourados (UFGD) no curso de Engenharia de Alimentos e, em 2009, integrou a equipe de pesquisa do Centro Embrapa Hortaliças. Atua no Laboratório de Ciência e Tecnologia de Alimentos (LCTA) com ênfase em hortaliças, atuando principalmente nos seguintes temas: Segurança Alimentar; caracterização e identificação de compostos funcionais em plantas; processos de desidratação, enlatamento e fermentação; desenvolvimento de novos produtos com propriedades funcionais; controle microbiológico em hortaliças; elaboração de normas técnicas de produção integrada (PI) .

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