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Rogério Luis cansian

He holds a bachelor's degree in Agronomy from the University of Passo Fundo-UPF (1988), a Master's degree in Biotechnology from the University of Caxias do Sul-UCS (1999) and a doctorate in Ecology and Natural Resources from the Federal University of São Carlos-UFSCar (2003). He is currently a full professor at the Integrated Regional University of Alto Uruguay and the Missions (URI-Erechim), FAPES (Alto Uruguay Foundation for Research and Higher Education) board member, member of the Scientific Committee of Agricultural Sciences of FAPERGS, Sub-coordinator of the Graduate Program in Food Engineering (PPGEAL) from URI and a Permanent Professor in the Graduate Program in Food Engineering (master's and doctorate) and in the Graduate Program in Ecology (master's degree), URI. He has experience in the area of ​​Microbiology, Development of food products with plant extracts and Biotechnology, working mainly in the following subjects: essential oil, antimicrobial activity, antioxidant activity, biotransformation and genetic variability.
Possui graduação em Agronomia pela Universidade de Passo Fundo-UPF (1988), mestrado em Biotecnologia pela Universidade de Caxias do Sul-UCS (1999) e doutorado em Ecologia e Recursos Naturais pela Universidade Federal de São Carlos-UFSCar (2003). Atualmente é professor titular da Universidade Regional Integrada do Alto Uruguai e das Missões (URI-Erechim), membro titular conselho diretor FAPES (Fundação Alto Uruguai para a Pesquisa e o Ensino Superior), membro titular do Comitê Científico de Ciências Agrárias da FAPERGS (2013-2019), Coordenador do Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Alimentos (PPGEAL) da URI e professor Permanente no Programa de Pós-Graduação em Engenharia de Alimentos (mestrado e doutorado) e no Programa de Pós-Graduação em Ecologia (mestrado), da URI. Tem experiência na área de Microbiologia, Desenvolvimento de produtos alimentícios com extratos vegetais e Biotecnologia, atuando principalmente nos seguintes temas: óleo essencial, atividade antimicrobiana, atividade antioxidante, biotransformação e variabilidade genética.

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