Graduated in Food Engineering from UNESP, Master and PhD in Production Engineering from the Federal University of São Carlos, Post-Doctorate in Food Science at the University of Nottingham (England, 2014/2015) and at the University of Lisbon (2019/2020) ). Associate Professor at the Department of Food Engineering at the State University of Maringá (UEM), where he works as a professor and coordinator of the undergraduate course in Food Engineering, he is a professor and advisor for the master's and doctorate in Food Science, in the master's degree in Food Engineering. Food and in the professional master's degree in Intellectual Property and Technology Transfer for Innovation (ProfNit). He guides research in the area of Science and Technology of Cereals and Starches.
Possui graduação em Engenharia de Alimentos pela UNESP, mestrado e doutorado em Engenharia de Produção pela Universidade Federal de São Carlos, pós-doutorado em Ciência de Alimentos na Universidade de Nottingham (Inglaterra, 2014/2015) e na Universidade de Lisboa (2019/2020). Professor Associado do Departamento de Engenharia de Alimentos da Universidade Estadual de Maringá (UEM), onde atua como professor e coordenador do curso de graduação em Engenharia de Alimentos, é professor e orientador de mestrado e doutorado em Ciência de Alimentos, no mestrado em Engenharia de Alimentos e no mestrado profissional em Propriedade Intelectual e Transferência de Tecnologia para a Inovação (ProfNit). Orienta pesquisas na área de Ciência e Tecnologia de Cereais e Amidos.