Degree (2002), master (2005) and Ph.D. (2009) in Food Engineering by the University of Campinas (UNICAMP), with part of the Ph.D. performed at the Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD), at Montpellier/France. Experience in Food Engineering. Science and Technology, focusing on Food Processing, acting mainly on the following subjects: extraction, concentration and microencapsulation of bioactive compounds, spray drying, membrane technology and food physicochemical properties. Nowdays, she is a researcher at Embrapa Food Technology and acts as a professor in the Graduate Program in Food Science of the Federal University of Rio de Janeiro (UFRJ).
Possui graduação (2002), mestrado (2005) e doutorado (2009) em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), com doutorado-sanduíche no Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Développement (CIRAD), em Montpellier/França. Tem experiência nas áreas de Engenharia, Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Engenharia de Processos, atuando principalmente nos seguintes temas: extração, concentração e microencapsulação de compostos bioativos, spray drying, tecnologia de membranas, aproveitamento de resíduos agroindustriais e propriedades físico-químicas dos alimentos. Atualmente, é pesquisadora da Embrapa Agroindústria de Alimentos e atua como docente permanente no Programa de Pós-Graduação em Ciência de Alimentos da Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ). Bolsista Cientista do Nosso Estado - FAPERJ.