Possui graduação em Farmácia pela Universidade Federal de Minas Gerais (1997) e mestrado em Ciência de Alimentos pela Universidade Federal de Minas Gerais (2000). Doutora em Ciência de Alimentos na Faculdade de Farmácia da UFMG. Professora Associada II do Departamento de Alimentos da Faculdade de Farmácia da UFMG. Possui experiência na área de análise de nutrientes, estudo e aplicação de resíduos alimentares, desenvolvimento de produtos a partir de resíduos, alimentos funcionais e para fins especiais. Desenvolvimento de dietas enterais contendo nutrientes bioativos.
Bolsista Produtividade CNPq PQ-2
Cadastro Google acadêmico: https://scholar.google.com/citations?hl=en&user=B9M-yboAAAAJ
Cadastro RESEARCH ID: AAF-3870-2021
Cadastro ORCID:https://orcid.org/0000-0002-5110-5203
She has a degree in Pharmacy from the Federal University of Minas Gerais (1997) and a Master's Degree in Food Science from the Federal University of Minas Gerais (2000). PhD in Food Science at the Faculty of Pharmacy, UFMG. Adjunct Professor IV of the Department of Food of the Faculty of Pharmacy of UFMG. He has experience in the area of nutrient analysis, study and application of food waste, product development from waste, functional and special purpose foods. Development of enteral diets containing bioactive nutrients.