Graduation in Agricultural Engineering by the Escola Superior de "Luiz de Queiroz" of the University of São Paulo (ESALQ / USP), 1977-1980; MSc in Agronomy - Agricultural Environmental Physics, Center for Nuclear Energy in Agriculture, University of São Paulo (CENA/USP), 1984-1988; Specialization in food irradiation by the General Training Course on Food Irradiation by the International Agricultural Centre and State Institute for Quality Control, Netherlands, financial support by the International Agency of Atomic Energy (IAEA) in 1989; Doctorate in Nuclear Technology from the Institute of Nuclear and Energy Research at the University of São Paulo (IPEN/USP), 1990-1993; Training in Doctor by the Center for Nuclear Energy in Agriculture (CENA / USP) 1994-1996, funded by CNPq; Physical Doctor in Nuclear Energy in Agriculture by CENA / USP, 1998-2000, funded by FAPESP; participation in research project in the Canary Institute of Agricultural Investigations, Plant Physiology Laboratory in the Canary Islands, and with Del Frío Institute - Phytochemical y Products of Vegetables, in Madrid, 2007; participated of the contest in Escola Superior de Agricultura "Luiz of Queiroz" (ESALQ/USP) in 2007, obtaining the title of Associate Professor. He is currently Associate Professor at the Escola Superior de Agricultura "Luiz of Queiroz" - University of São Paulo (ESALQ/USP), with early career as Professor in 2002, acting in the field of Food Science and Technology, with emphasis on Food Irradiation, Fruit and vegetable Processing, Sensory Analysis of Food.
Possui Graduação em Engenharia Agronômica pela Escola Superior de Agricultura ?Luiz de Queiroz? da Universidade de São Paulo (ESALQ/USP), de 1977 a 1980; Mestrado em Agronomia - Física do Ambiente Agrícola, pelo Centro de Energia Nuclear na Agricultura da Universidade de São Paulo (CENA/USP), de 1984 a 1988; Especialização em irradiação de alimentos pelo General Training Course on Food Irradiation no International Agricultural Centre and State Institute for Quality Control, Holanda, financiado pela International Agency of Energy Atomic (IAEA) em 1989; Doutorado em Tecnologia Nuclear pelo Instituto de Pesquisas Energéticas e Nucleares da Universidade de São Paulo (IPEN/USP), de 1990 a 1993; Formação em Recém-Doutor, financiado pelo CNPq, no Centro de Energia Nuclear na Agricultura (CENA/USP) de 1994 a 1996; Pós-Doutorado em Energia Nuclear na Agricultura no CENA/USP, de 1998 a 2000, financiado pela FAPESP; participação em projeto de pesquisa em mamão minimamente processado no Instituto Canario de Investigaciones Agrarias, Laboratório de Fisiologia Vegetal, nas Ilhas Canárias, conjuntamente com Instituto Del Frío Fitoquimica y Procesado Minimo de Productos Vegetales, em Madri, em 2007; participou do concurso de Livre Docência na Escola Superior de Agricultura ?Luiz da Queiroz? (ESALQ/USP), em 2007, obtendo o título de Professor Associado. Atualmente é Professor Associado da Escola Superior de Agricultura ?Luiz da Queiroz? - Universidade de São Paulo (ESALQ/USP), com início de carreira como Professor Doutor em 2002, atuação na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em Irradiação de Alimentos, Processamento de Frutas e Hortaliças, Análise sensorial de Alimentos.