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JORGE MANCINI FILHO

Holds a bachelor's degree in Pharmacy and Biochemistry from the University of São Paulo (1970), a master's degree (1976) and a doctorate (1982) in Food Science from the University of São Paulo. He holds a postdoctoral degree from the University of California - Davis - USA, 1984; and Karlsruhe Institut fur Technology, Karlsruhe, Germany. 1992. Member of the Ibero-American Science and Technology Program (CYTED), representing Brazil in the area of Agri-food in the periods 2006-2007; 2008-2009 and 2018-2019. President of the Board of Directors of USP-Leste, 2005. President of the Program of Support for Periodical Scientific Publications of USP 2012-2015. Director of the Faculty of Pharmaceutical Sciences of USP in the periods 2000-2004 and 2008-2012. President of the Brazilian Society of Food Science and Technology 2002-2004. Vice-President of the Brazilian Society of Food Science and Technology biennium 2015-2016 and 2017-2018. Member of the Deliberative Council of the Popular Remedy Foundation 2012-2015. Member of the Deliberative Council of the Brazilian Society of Food and Nutrition 2012-2014 and 2016-2018. Member of the Food Committee of the National Research Council (CNPq) 2009-2012. Scientific Adviser of CAPES, CNPq, FAPESP and CYTED. He has experience in Food Science and Technology working mainly in the following subjects: food, antioxidant activity of non-vitamin compounds present in foods, trans fatty acids, omega three, conjugates and polyunsaturated.
Professor titular senior do Departamento de Alimentos e Nutrição Experimental da Faculdade de Ciências Farmacêuticas da Universidade de São Paulo. Possui graduação em Farmácia e Bioquímica pela Universidade de São Paulo (1970), mestrado (1976) e doutorado (1982) em Ciência dos Alimentos pela Universidade de São Paulo. Realizou pós-doutorado na Universidade da Califórnia - Davis - USA, 1984; e no Karlsruhe Institut fur Technology, Karlsruhe, Alemanhã. 1992. Vogal do Programa Iberoamericano de Ciência e Tecnologia (CYTED), representando o Brasil na área de Agroalimentação nos períodos 2006-2007 ; 2008-2009 ; 2018-2019 e 2020-2021. Presidente do Conselho Diretor da USP-Leste, 2005. Presidente do Programa de Apoio às Publicações Científicas Periódicas da USP 2012-2015. Diretor da Faculdade de Ciências Farmacêuticas da USP nos períodos 2000-2004 e 2008-2012. Presidente da Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos biênio 2002-2004. Vice-Presidente da Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos biênios 2015-2016 e 2017-2018. Membro do Conselho Deliberativo da Fundação do Remédio Popular 2012-2015. Membro do Conselho Deliberativo da Sociedade Brasileira de Alimentação e Nutrição 2012-2014 e 2016-2018. Vice-presidente da Sociedade Brasileira de Alimentação e Nutrição 2019-2021,Membro do Comitê Alimentos do Conselho Nacional de Pesquisa (CNPq) 2009-2012. Assessor Científico da CAPES, CNPq, FAPESP e CYTED. Orientou mais de 50 estudantes no programa de pós graduação e 30 de graduação. Possui mais de 200 publicações em periódicos com seletiva política editorial. Tem experiência na área de Ciência e Tecnologia de Alimentos atuando principalmente nos seguintes temas: alimentos, atividade antioxidante de compostos não vitamínicos presentes nos alimentos, ácidos graxos trans, ômega três, conjugados e polinsaturados.

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