Prof. Carlos Prentice-Hernández
Carlos Prentice is undergraduate in Fish-Food Engineering, from Universidad Nacional Agraria La Molina (1977), Peru, Master's in Food Technology from ESALQ of Universidade de São Paulo (1986) and Ph. D. in Food Engineering from Universidade Estadual de Campinas (1993). Carlos is Full Professor, Dean of School of Chemistry and Food of FURG, Federal University of Rio Grande, and Productivity researcher of CNPq. He had worked as consultant of different national and international financial organisms. Has experience in the areas of Food Engineering and Technology, acting on the following subjects: fish, processing, biopolymer, bioprocessing, technology and nanotechnology of animal origin products.
Possui graduação em Engenharia de Pesca-Alimentos, pela Universidad Nacional Agraria La Molina (1977), Peru, Mestrado em Tecnologia de Alimentos pela Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz da Universidade de São Paulo (1986) e Doutorado em Engenharia de Alimentos pela Universidade Estadual de Campinas (1993). Foi professor visitante no Departamento de Tecnologia de Alimentos, Nutrição e Bromatologia da Universidad de Murcia, Espanha (1998), e atualmente é Professor Titular, Diretor da Escola de Química e Alimentos da Universidade Federal do Rio Grande e bolsista de Produtividade do CNPq. Atua como consultor de diferentes órgãos nacionais e internacionais. Tem experiência na área de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, com ênfase em desenvolvimento de novos produtos, atuando principalmente nos seguintes temas: pescado, processamento, biopolímeros, bioprocessamento, tecnologia e nanotecnologia de produtos de origem animal.
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